SZC logo

Kiskunhalasi Szakképzési Centrum

OM kód: 203042/009 | 6100 Kiskunfélegyháza, Kossuth u. 34.

Intézmény logo

Kiskunhalasi SzC Kiskunfélegyházi Kossuth Lajos Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium

HírekKözérdekű adatokCLASSROOMKRÉTA

Hírek

2024. aug. 1.


admin

    Benséné Szabó Ágota emlékére

    Volt kollégánkra emlékezünk, aki csaknem 25 éven keresztül volt tagja iskolánk tantestületének.

    Benséné Szabó Ágota emlékére

    Osztályfőnökként, tanárként és kollégaként is példaértékű volt mindenki számára. Magával ragadó egyénisége mindig nyugalmat árasztott. Hatalmas erő munkált benne, nagy szerepe volt abban, hogy igazi közösséggé váljunk. Számára az iskola mindig több volt egyszerű munkahelynél, a pedagóguspályát hivatásként élte meg. Tudta, ez teljes embert kíván.

    Ezzel a soha el nem múló lelkesedéssel készítette elő a tanórai és a tanórán kívüli programokat. Fontosnak tartotta a hagyományokat, hiszen múltunk ismerete nélkül magunk is gyökértelenné, erőtlenné válunk. Ezen hitvallás szellemében szervezte éveken keresztül a nyugdíjas kollégák találkozóit, ahol jó volt felidézni a múltat.

    És most - bármennyire fáj is – Rá emlékezünk. Tesszük ezt akkor is, ha nem akarjuk elhinni, elfogadni azt, hogy ilyen hirtelen ragadta el közülünk a halál. Hiszen 25 év közös munka után annyi lezáratlan dolog maradt még. Igaz, az elmúlt 5 évben már a gimnáziumban tanított, de mindig teremtett időt és alkalmat arra, hogy volt kollégáival találkozzon.

    Kedves Ági! Most is úgy volt, hogy majd velünk jössz színházba. Ezért sem vagyunk hajlandók elfogadni az elfogadhatatlant, nem hisszük el, hogy nem hallhatjuk kedves hangodat. Emlékszel Thornton Wilder A mi kis városunk című darabjára? Tudod, abban volt az, hogy minden elhunytnak megadatik, hogy átélje elmúlt életének egy napját, hogy ismét érezze az élet örömét. Mi őszinte hittel bízunk abban, hogy búcsúnk nem végleges:

     

    „Örök a magány és örök az emlék,

    Bennünket lágyan ringat a nemlét.

    De ha gondolsz ránk, mi felébredünk,

    De ha gondolsz ránk, érinted kezünk,

    De ha gondolsz ránk, abban örömöt lelünk,

    De ha gondolsz ránk, akkor itt vagy velünk...”

     

    Maurice Maeterlinck: A kék madár (Részlet)

     

    Búcsúznak tőled volt kollégáid, barátaid, a Kiskunhalasi Szakképzési Centrum Kiskunfélegyházi Kossuth Lajos Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium vezetősége, dolgozói, oktatói testülete és volt tanítványaid

    KAPCSOLÓDÓ HÍREK


    festo_szakmai_nap

    Festő szakmai nap

    2024. szeptember 12-én csütörtökön a Kossuth-os festő tanulókkal Kecskemétre látogattunk el a Graco Szórástechnikai Road Show-ra.

    2024. szept. 16.


    Kürtösi József

    A Szakma Sztár Fesztivál dobogós helyezetteit köszöntötték a Parlamentben

    A Szakma Sztár Fesztivál dobogós helyezetteit köszöntötték a Parlamentben

    A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara az idén már XVII. alkalommal rendezte meg a Szakma Sztár Fesztivált. A versenyzőket és a felkészítőket június 20-án egy ünnepség keretében látták vendégül a Parlamentben. Az emléklapokat Kövér László az Országgyűlés elnöke adta át.

    2024. jún. 24.


    Kürtösi József

    Országos Atlétikai Diákolimpia (Kapás László 3/11/2 - Tóth Bence 11/a - Juhász Gergő 3/11/2 - Nagypál Dávid Róbert 2/10/2)

    Diákolimpia beszámoló

    Iskolánk diákjai május 25-én részt vettek az idei Országos Atlétikai Diákolimpián, ahol a 4x100 méteres váltófutásban a 9. helyen végeztünk. Ez az eredmény különösen figyelemre méltó, tekintettel a számos hátráltató tényezőre és a sérülésekre, amelyekkel szembesültünk a verseny előtt.

    2024. máj. 28.


    Kürtösi József


    Partnereink

    SZC logo

    Kiskunhalasi Szakképzési Centrum


    Kiskunhalasi SzC Kiskunfélegyházi Kossuth Lajos Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium

    6100 Kiskunfélegyháza, Kossuth u. 34.

    Telefon: +36 76 462 155

    E-mail: titkarsag@kszckossuth.hu

    OM azonosító: 203042/009


    2024Kiskunhalasi SzC Kiskunfélegyházi Kossuth Lajos Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium